19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalCiucă: Soluțiile guvernării sunt confirmate de revizuirea perspectivei de țară de către...

Ciucă: Soluțiile guvernării sunt confirmate de revizuirea perspectivei de țară de către agenția Fitch

Conform declarațiilor premierului Nicolae Ciucă, revizuirea perspectivei economice a țării de la negativă la stabilă de către agenția Fitch, după trei ani, reprezintă o confirmare a eficacității soluțiilor de guvernare.

„Economiştii confirmă astfel soluţiile guvernării noastre responsabile şi importanţa stabilităţii politice, sociale şi economice în această perioadă complicată la graniţele ţării”, a transmis premierul printr-o postare de Facebook publicată pe pagina Guvernului.

„Veşti bune pentru economia României! Agenţia de rating Fitch a operat, după aproape trei ani, prima îmbunătăţire a ratingului României şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă. Economiştii confirmă astfel soluţiile guvernării noastre responsabile şi importanţa stabilităţii politice, sociale şi economice în această perioadă complicată la graniţele ţării. Am trecut cu bine peste provocări, iar 2022 a fost an de vârf pentru atragerea de fonduri europene, de investiţii străine şi a dovedit capacitatea economiei româneşti de a performa. 2022 este şi anul în care am reuşit să deschidem un amplu proces de reforme necesare economiei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi ghidate obiectivului nostru de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de sâmbătă pe pagina de Facebook a Guvernului. Prim-ministrul a mai spus că „decizia Agenţiei de rating Fitch reprezintă şi un semnal de încredere în perspectivele de creştere economică, fundamentate pe continuarea programelor guvernamentale şi susţinerea oportunităţilor de dezvoltare ale României”.

Ministerul Finanțelor a informat că aceasta este prima modificare favorabilă a perspectivei ratingului României realizată de către Fitch începând cu luna aprilie a anului 2020.

CELE MAI POPULARE