19 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalCiucă: Sunt asigurate fondurile pentru majorarea salariilor. La Educație bugetul crește cu...

Ciucă: Sunt asigurate fondurile pentru majorarea salariilor. La Educație bugetul crește cu 61%

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că bugetul Educaţiei pe 2024 va avea o „majorare substanţială” de aproximativ 61%, menţionând că sunt asigurate fondurile necesare şi pentru majorarea salariilor personalului didactic şi nedidactic, precum şi punerea în aplicare a Legilor învăţământului.

„La Educaţie este o majorare substanţială, de aproximativ 61%, ceea ce înseamnă că sunt asigurate fondurile necesare şi pentru majorarea salariilor la personalul didactic şi nedidactic, precum şi punerea în aplicare a Legilor Educaţiei”, a afirmat Ciucă.

Legat de majorarea etapizată a salariilor din Educaţie, Ciucă a spus: „Este o decizie care a rezultat în urma discuţiilor avute la nivelul Guvernului cu sindicatele din Educaţie şi aşa am înţeles că a fost agreată etapizarea, nu am fost acolo”.

În legătură cu situaţia Pilonului 2 de pensii, liderul PNL a spus: „La pilonul 2, aşa cum am anunţat de la început, nu se va modifica absolut nimic şi se va asigura şi creşterea procentuală, aşa cum a fost asumat, de la 1 ianuarie”.

CELE MAI POPULARE