21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăNaționalCIUGUbanul, prima monedă virtuală lansată de o comunitate din România

CIUGUbanul, prima monedă virtuală lansată de o comunitate din România

Comuna Ciugud, din județul Alba, este prima comunitate din România care își lansează propria monedă virtuală: CIUGUban.

Moneda va fi folosită la început pentru a recompensa cetățenii, în special copiii, care colectează selectiv deșeurile. În comună vor fi montate stații de preluare și reciclare a ambalajelor. În schimbul PET-urilor și a dozelor de aluminiu, acestea vor oferi CIUGUbani, care vor putea fi folosiți în comunitate.

Prima stație a fost montată în curtea Școlii Gimnaziale Ciugud. La începutul noului an școlar, monedele virtuale colectate vor fi convertite în bani reali. Unul dintre magazinele din comună a anunțat că va primi moneda pentru a oferi în schimb reduceri la cumpărături și altele ar putea urma, odată cu extinderea acestui proiect. Primăria Ciugud analizează posibilitatea ca în viitor să primească CIUGUbani pentru a oferi cetățenilor reduceri la taxe și impozite.

„În contextul în care așteptăm legea returnării garanției, am lansat acest proiect prin care vrem să educăm viitorii cetățeni ai Ciugudului.

E important pentru copiii noștri să învețe să recicleze și să protejeze natura, aceasta fiind cea mai importantă moștenire pe care o vor primi”, a declarat Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

CELE MAI POPULARE