18.6 C
Suceava
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăUltimă orăCNSU propune prelungirea stării de alertă pentru încă de 30 de zile,...

CNSU propune prelungirea stării de alertă pentru încă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021. Hotărârea CNSU va fi aprobată joi în ședința de Guvern anunțată la ora 10.00.

„Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de 05.07.2021, realizată la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, în contextul necesității menținerii condițiilor socio–economice necesare desfășurării activităților specifice economiei naționale, concomitent cu realizarea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență”, se arată în documentul emis de CNSU.

Măsurile de prevenire și control propuse pe durata stării de alertă

Se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție municipiului București pentru situații de urgență, în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, sau în alte zone cu potențial de aglomerare stabilite prin hotărâre a comitetului județean pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Se propune menținerea posibilității izolării și carantinării în condițiile art. 7, 8 şi 11 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic şi biologic, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Se propune menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise și desfășurarea acestora în anumite conditii.

Desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații deschise, să poată fi realizată cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV- 2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

Se permite desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României cu participarea spectatorilor peste 50% din capacitatea maximă a spațiului să poată fi realizată doar cu participarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

CELE MAI POPULARE