9.5 C
Suceava
vineri, februarie 23, 2024
AcasăInternaționalComisia de la Veneția recomandă desființarea Secției Speciale și eliminarea amendamentelor votate...

Comisia de la Veneția recomandă desființarea Secției Speciale și eliminarea amendamentelor votate în Camera Deputaților, ca un prim pas într-un proces mai larg de reformare a justiției 

 

  • Comisia de la Veneția recomandă desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) „ca un prim pas urgent” în cadrul unui proces mai larg de reformare a justiției, se arată într-un comunicat al Comisiei.
  • Comisia arată și că formula optimă de desființare a SIIJ este cea inițială, trimisă de Guvern înainte a fi modificată în Camera Deputaților. De altfel, parlamentarii PNL au înregistrat deja amendamente care pot aduce actul normativ în acord cu observațiile Comisiei de la Veneția.
  • Comisia de la Veneția salută intenția autorităților române de a reforma sistemul judiciar și de a reda atribuțiile procurorilor de la DNA și DIICOT și înțelege faptul că primul pas urgent în această reformă mai largă este desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați”, se precizează în concluziile raportului Comisiei de la Veneția.
  • În comunicatul Comisiei de la Veneția se mai arată că desființarea Secției Speciale este doar un prim pas în procesul de reformă. Comisia de la Veneția încurajează autoritățile române să continue cu un proces de reformă mai larg.
  • Liderii coaliției au convenit să amâne discuția asupra desființării SIIJ și să așteptăm opinia Comisiei de la Veneția, urmând ca o nouă reuniune să aibă loc după ce va fi primit acest raport al Comisiei pentru a stabili soluția desființării SIIJ și pentru convocarea sesiunii extraordinare a Senatului.

CELE MAI POPULARE