19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalComisia Europeană va acorda Republicii Moldova 145 milioane euro

Comisia Europeană va acorda Republicii Moldova 145 milioane euro

Comisia Europeană va acorda Republicii Moldova 145 milioane euro, sub forma unei asistențe macrofinanciare. Pentru ca banii să ajungă mai repede la Chișinău, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a solicitat comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului European să avizeze proiectul în forma redactată de Comisia Europeană.
Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova și ca raportor pentru acest aviz, Siegfried Muresan spune că ”aceste fonduri sunt suportul financiar de care Republica Moldova are nevoie pentru a veni în sprijinul cetățenilor săi și a-și asigura stabilitatea economică”.
Ca urmare a demersurilor făcute de europarlamentarul #PNL, Comisia pentru bugete a Parlamentului European a avizat pozitiv acest proiect, în seara zilei de ieri. Mai urmează obținerea avizului similar din partea Comisiei pentru comerț internațional (pe 27 aprilie) și votul final din plen (la mijlocul lunii mai). Guvernul Republicii Moldova va primi banii în două tranșe, virate în trimestrele 3 și 4 ale acestui an.

CELE MAI POPULARE