17.4 C
Suceava
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăNaționalCongresul PNL va avea loc la 25 septembrie

Congresul PNL va avea loc la 25 septembrie

Congresul PNL

În ședința Biroului Executiv de astăzi, conducerea PNL a stabilit data la care va avea loc Congresul unde se va decide viitorul președinte al formațiunii politice. În urma votului, liderii PNL au ales data de 25 septembrie.

5.000 de delegați vor vota noua echipă de conducere a partidului. Județele vor fi reprezentate la Congres de un număr de delegați proporțional cu rezultatele filialei județene la ultimele două alegeri. Județele cu rezultate mai bune vor trimite mai mulți delegați.

Pe lângă data Congresului, a fost stabilit calendarul și pentru perioada de dinainte:

  • între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale
  • în perioada 1 iulie – 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri
  • între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres

Întrebat despre modul în care vor fi organizate adunările locale și congresul în condițiile pandemiei, Ludovic Orban a declarat: „Noi vom organiza congresul în funcție de situația epidemiologică. Ce pot să spun acum este că vom cere pentru participanți la toate adunările publice să fie vaccinați sau să aibă testul la zi. Dacă nu ne va permite reglementarea aferentă stării de alertă să ne organizăm în interior ne vom organiza în aer liber”.

CELE MAI POPULARE