9.5 C
Suceava
vineri, februarie 23, 2024
AcasăNaționalCrește numărul de angajați în vămi

Crește numărul de angajați în vămi

Guvernul ia măsuri noi pentru fluidizarea traficului în vămi. În ceea ce privește procesarea la lucrătorii MAI, timpul de așteptare nu depășește 2-3 minute în medie. Există un deficit de personal însă pe zona altor instituții – CNAIR(în subordinea ministerului Transporturilor), ANSVSA(în subordinea ministerului Agriculturii), Vamă – implicate în verificarea la frontieră. Deja a fost aprobată, în ședința de guvern de ieri, creșterea numărului de angajați în vămi, din partea ANSVSA. Se are în vedere deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, 4 puncte pentru traficul rutier şi 2 pentru feroviar.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat o şedinţă pentru mâine, în prezenţa celor de la Inspectoratul pentru Frontieră, pentru discuţii privind reducerea timpilor de aşteptare la frontiera cu Ucraina şi Republica Moldova.

Guvernul a aprobat în ședința de ieri suplimentarea angajaților în vămi cu 25 de posturi pentru ANSVSA, distribuite la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, Republica Moldova și Serbia.

Premierul a cerut coordonarea atât la nivel interministerial și interinstituțional național, precum și coordonarea cu responsabilii din Ucraina și Republica Moldova pentru fluidizarea traficului de bunuri și persoane în punctele de control și trecere a frontierei. România și-a asumat să sprijine atât exportul de produse agricole din Ucraina, cât şi partea de aprovizionare. Mai mult, începe perioada concediilor şi românii din diaspora urmează să se întoarcă acasă, de aceea trebuie să asigurăm fluidizarea trecerii la punctele de intrare dinspre graniţa de Vest.

CELE MAI POPULARE