1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocalCristi Crețu, fostul vicepreședinte al CJ Suceava, a fost eliberat din arest...

Cristi Crețu, fostul vicepreședinte al CJ Suceava, a fost eliberat din arest preventiv

Tribunalul Suceava a decis, în data de 2 august, plasarea fostului vicepreședinte al CJ Suceava Cristinel Crețu sub control judiciar pentru 60 de zile și punerea lui în libertate.

DNA Suceava a formulat o contestație față de punerea sub control judiciar a lui Cristinel Crețu, fost vicepreședinte al CJ Suceava, trimis în judecată de DNA Cluj pentru luare de mită și trafic de influență. Aceasta a fost însă respinsă luni de Curtea de Apel.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava împotriva încheierii camerei de consiliu din data de 02.08.2022 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Suceava – Secţia penală în dosarul nr. 1762/86/2022/a1.5. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din prezenta cale de atac avansate de către stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu azi, 08.08.2022, prin punerea la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 405 alin. 1 teza a II-a Cod procedură penală”, se arată în minuta instanței.

Crețu trebuie să respecte obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește fără acordul instanței judecătorești care a dispus măsurile sau cauza pendinte, să se prezinte în fața instanței în funcție de stadiul în care există motive și ori de câte ori este chemat, să nu se adreseze în niciun fel direct sau indirect sau să comunice cu martorii din proces.

CELE MAI POPULARE