19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăUltimă orăDaniel Morar, judecător CCR, despre decizia privind vechimea procurorilor: "Nu este nicio...

Daniel Morar, judecător CCR, despre decizia privind vechimea procurorilor: „Nu este nicio lovitură dată luptei anticorupție. Aceasta se desfășoară cu oamenii pe care-i avem în sistem”

Ziare.com – Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei din 14 iulie, prin care judecătorii au stabilit că procurorii DNA și DIICOT trebuie să aibă experiență atunci când anchetează dosare importante, i-a împărțit în două pe magistrați.
„A dat o lovitură luptei împotriva corupţiei” a spus ministrul Justiției despre decizia CCR.
Judecătorul CCR Daniel Morar, fost șef al DNA și al Parchetului General, respinge reacția ministrului într-un interviu acordat alephnews.ro.
„Curtea Constituțională a admis critica în majoritate, este decizia CCR și este obligatorie. Pe ideea că din moment ce DNA și DIICOT sunt două structuri specializate care funcționează la cel mai înalt nivel la PÎCCJ, trebuie să aibă vechimea necesară pe care o are orice procuror care dă un examen pentru a accede la cel mai înalt nivel. În acest moment, vechimea este de 10 ani. Pe această idee s-a dus Curtea Constituțională. Deci nu este nicio lovitură dată luptei anticorupție pentru că lupta anticorupție se desfășoară cu oamenii pe care-i avem în sistem”, a spus Daniel Morar.

CELE MAI POPULARE