19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăNaționalDavid Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis

David Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis

David Popovici şi antrenorul său, Adrian Rădulescu, au fost decorați, miercuri, de Klaus Iohannis, într-o ceremonie  la Palatul Cotroceni, după rezultatele remarcabile reușite de înotător în ultima perioadă.

David Popovici a obținut două medalii de aur la probele de 100 de metri și 200 de metri liber la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. De asemenea, la Europeanul de juniori, campionul român a cucerit cinci medalii, patru de aur, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4×100 m liber şi un argint la combinata de 4×100 m liber.

„Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), impunându-se ca un simbol al tinerei generații de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internațional.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de-a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu”, a anunțat Administrația Prezidențială.

CELE MAI POPULARE