19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăUltimă orăDeputatul Angelica Fădor: „Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care...

Deputatul Angelica Fădor: „Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care Ministerului Educaţiei alocă 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor”

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care Ministerului Educaţiei alocă 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor, din bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ.

Părinții nu trebuie să își mai facă griji pentru transportul copiilor și nu trebuie să mai scoată bani din buzunar și să aștepte apoi decontarea. Sumele sunt plătite acum direct de școală.
O altă noutate în OUG este că se decontează și transportul ce depășește 50 km.
Decontarea va fi asigurată la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 lei/lună pentru distanța de 3 km. Pentru distanțele ce vor depăși 3 km până la limita de 50 de km, suma de 30 de lei/lună se va suplimenta cu 3 lei pentru fiecare kilometru/lună.
Elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se va asigura decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru.

Dacă sunt elevi care se deplasează de la domiciliu către școală la distanțe mai mari de 50 km și nu locuiesc la internat sau gazdă li se va deconta suma aferentă distanței de 50 km, la care se va adauga 1 leu/km/lună. Atenție: nu ne oprim la 50 km. Practic, se adaugă 1 leu/km pentru distanțele ce depășesc 50 km.
Elevii vor putea solicita acordarea sumei în avans, cu decontare în luna următoare. Suma ce poate fi acordată în avans va fi nivelul cuantumului lunar de care beneficiază elevul.

CELE MAI POPULARE