13 C
Suceava
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLocalDeputatul Ioan Bălan către PSD: Văd pe mulți vorbind și lăudându-se că...

Deputatul Ioan Bălan către PSD: Văd pe mulți vorbind și lăudându-se că au pornit izvoare de apă secate de 30 de ani, dar realitatea este că PNL, prin Gheorghe Flutur, a reușit să pună în mișcare și proiectul autostrăzii A7 și al Autostrăzii Nordului

Deputatul Ioan Bălan către PSD: Văd pe mulți vorbind și lăudându-se că au pornit izvoare de apă secate de 30 de ani, dar realitatea este că PNL, prin Gheorghe Flutur, a reușit să pună în mișcare și proiectul autostrăzii A7 și al Autostrăzii Nordului
Prim vicepreședintele PNL Suceava deputatul Ioan Bălan a declarat, joi, după ce a citit declarații ale unor politicieni social-democrați suceveni, că aceștia au început deja să-și treacă în dreptul lor acțiunea asumată pentru județ a lui Gheorghe Flutur și a echipei liberale în cazul proiectelor de autostradă, menționând că, fiind vorba de o coaliție de guvernare, ar trebui ca și partenerii să recunoască aceste merite.
„Urmărind presa ai zice, zilele acestea, că salvarea județului Suceava vine de la PSD. Norocul suceveanului este că există consemnări în presă și care pot fi verificate în arhive”, a spus deputatul Ioan Bălan.
Parlamentarul sucevean a adăugat că încă există arhivele din campaniile electorale din 2020, locale și parlamentare, ce arată cu ce promisiuni a venit fiecare formațiune și candidat.
„Singurul dintre candidați care a făcut promisiuni cu conotație județeană și care țin și de forța politică în coaliție este Gheorghe Flutur. Vedem zilele acestea pe mulți vorbind și lăudându-se că au pornit izvoare de apă secate de 30 de ani. Realitatea zilelor noastre este că PNL, prin Gheorghe Flutur, a reușit să pună în mișcare proiectul care înseamnă autostrada A 7, dar și mai mult, proiectul A 14- Autostrada Nordului unde CJ Suceava va realiza prin centura orașului Gura Humorului și, cel mai probabil, și legătura cu municipiul Suceava, primul tronson din această autostradă”, a spus Ioan Bălan.
Liderul liberal sucevean a atenționat că actorii politici suceveni, pe lângă apanajul vorbei, au nevoie și de decizie politică.
„Capacitatea de a decide politic – trebuie să o recunoaștem – îi aparține lui Gheorghe Flutur ca membru al conducerii coaliției de guvernare”, a mai punctat Ioan Bălan.
Deputatul liberal sucevean a ținut să sublinieze că în ceea ce privește progresele pentru realizarea proiectelor de autostrăzi din județul Suceava meritul îi aparține lui Gheorghe Flutur.
„Dacă un produs din supermarket e de o calitate excelentă, meritul este al producătorului și nu al vânzătorului. Am sentimentul că PSD vrea să vândă munca și produsul PNL”, a spus Ioan Bălan.
El s-a întrebat ce dovadă este mai clară legată de implicarea lui Gheorghe Flutur pentru județul Suceava decât faptul că sunt deja asigurate finanțări de un miliard de euro pentru proiecte de gaze naturale, rețele de apă și canalizare și drumuri, mare parte din acestea fiind finanțate prin Programul „Anghel Saligny”
„E vorba de sume garantate ce sunt înscrise în acte normative publicate în Monitorul Oficial. Ce dovadă mai clară poate fi că Gheorghe Flutur are un cuvânt important de spus în cadrul guvernării decât actele oficiale emise deja? De aceea caut încă să înțeleg ce-i mână pe unii să vorbească în public despre proiectele echipei liberale sucevene cu care nu au nicio tangență”, a mai spus Ioan Bălan.

CELE MAI POPULARE