10.8 C
Suceava
luni, octombrie 2, 2023
AcasăLocalDeputatul PSD Mirela Adomnicăi: "Nu ştiu cum se face însă domnul Flutur...

Deputatul PSD Mirela Adomnicăi: „Nu ştiu cum se face însă domnul Flutur uită mereu să comunice despre multele promisiuni neonorate”

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a transmis un comunicat de presă prin care atrage atenția că președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat în presă diferite lucruri, care sunt de fapt în atribuțiile altor entități.

„Observăm zilele acestea apariţia în presa judeţeană a unor comunicate transmise de Consiliul Judeţean Suceava prin care domnul preşedinte Gheorghe Flutur ne anunţă diverse lucruri. Astăzi ne vorbeşte despre modernizări pe DN 17, pe diferite tronsoane, ieri ne spunea despre noile staţiuni de interes local din judeţ sau despre ordinul de începere a lucrărilor de aducţiune de gaz metan pentru mai multe localităţi sucevene.

Ce au în comun toate aceste anunţuri? Ei bine, nici unul dintre ele nu au legătură cu activitatea Consiliului Judeţean şi domnul preşedinte Gheorghe Flutur nu are deloc atribuţii directe în implementarea acestora.

Dacă ne referim la lucrările de modernizare de pe DN 17, acestea sunt efectuate de CNAIR, instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, deci nici o legătură cu atribuţiile Consiliului Judeţean. Ca fost prefect, care am administrat toate drumurile naţionale din judeţ, ştiu foarte bine ce implică astfel de lucrări. În schimb ar fi bine dacă domnul Flutur ne-ar anunţa ce se întâmplă cu drumurile judeţene pe care le are în subordine şi la care sunt o mulţime de probleme şi de întârzieri.

În legătură cu noile staţiuni de interes local din judeţul Suceava, principalul merit îl au primarii acestor localităţi, care s-au zbătut şi au îndeplinit criteriile necesare pentru recunoaşterea acestor destinaţii turistice. Aşadar, îi felicit sincer pentru munca depusă atât pe primarii din Moldoviţa, Panaci, Putna, Şaru Dornei şi Vama care au obţinut acum aceste recunoaşteri, cât şi pe cei care au obţinut mai demult statutul de staţiuni turistice pentru localităţile pe care le conduc. Nu cred că este corect ca cineva să se folosească de realizările altora şi să-şi aroge apoi merite care nu-i aparţin.

Am mai fost de asemenea anunţaţi că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de aducţiune de gaz pentru mai multe localităţi sucevene. Pe lângă faptul că din nou Consiliul Judeţean nu are atribuţii în acest sens, mulţi dintre primari mi-au semnalat că acest lucru nu s-a întâmplat efectiv sau cel puţin nu în toate localităţile menţionate în comunicatul respectiv. Deci încă o arogare falsă de merite!

Recunoaştem că ne-am obişnuit cu stilul de comunicare al domnului Flutur, aflat permanent în campanie electorală şi cu modul în care încearcă să arate că nimic nu se întâmplă în judeţ fără „binecuvântarea” domniei sale. Însă de cele mai multe ori lucrurile stau total diferit faţă de cum sunt prezentate. Sunt şi alte persoane care se zbat pentru judeţul nostru, de multe ori în tăcere şi consider că este total incorect să-şi aroge merite doar unul singur pentru tot ce se întâmplă bun în judeţ. Nu ştiu cum se face însă domnul Flutur uită mereu să comunice despre multele promisiuni neonorate făcute de-a lungul timpului ori despre situaţiile în care judeţul Suceava este codaş la nivel naţional. Sau acolo nu mai sunt „meritele” domniei sale?”

CELE MAI POPULARE