17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăLocalDiplomă acordată CJ Suceava în semn de înaltă recunoștință pentru sprijinul oferit...

Diplomă acordată CJ Suceava în semn de înaltă recunoștință pentru sprijinul oferit în dezvoltarea Centrului de expertiză în Amiloidoză

În cadrul primei ediții a Conferinței Naționale de Amiloidoză organizate în România, la Suceava, 9-10 decembrie, vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, a primit Diploma de Apreciere de la prof. univ. dr. Daniel Coriu, Președintele Colegiului Medicilor din România și Președinte al Societății Române de Hematologie, acordată Consiliului Județean Suceava în semn de înaltă recunoștință pentru sprijinul acordat în dezvoltarea unui Centru de expertiză în Amiloidoză în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

„Sunteți printre cele mai valoroase centre, la nivel internațional”, a declarat prof. Daniel Coriu.

Acest centru permite ca pacienții bolnavi de amiloidoză din județul Suceava și din județe învecinate să primească tratamentul de care au nevoie aici, fără să mai fie nevoie să meargă la București.

Tot la Centrul de la Spitalul Județean din Suceava se recoltează și probele pentru analizele genetice prin care se depistează prezența genei modificate care cauzează boala rară.

CELE MAI POPULARE