19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalDSP Suceava: 𝐅𝐈𝐈 𝐈𝐍𝐒𝐏𝐈𝐑𝐀𝐓! 𝐍𝐔 𝐓𝐄 𝐀𝐏𝐔𝐂𝐀 𝐃𝐄 𝐅𝐔𝐌𝐀𝐓!

DSP Suceava: 𝐅𝐈𝐈 𝐈𝐍𝐒𝐏𝐈𝐑𝐀𝐓! 𝐍𝐔 𝐓𝐄 𝐀𝐏𝐔𝐂𝐀 𝐃𝐄 𝐅𝐔𝐌𝐀𝐓!

DSP Suceava

”𝐅𝐈𝐈 𝐈𝐍𝐒𝐏𝐈𝐑𝐀𝐓! 𝐍𝐔 𝐓𝐄 𝐀𝐏𝐔𝐂𝐀 𝐃𝐄 𝐅𝐔𝐌𝐀𝐓!”

𝐂𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐭̦𝐢𝐠𝐚̆𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 (𝐇𝐄𝐀𝐓𝐒 𝐬̦𝐢 𝐄𝐍𝐃𝐒) 𝐢̂𝐧 𝐫𝐚̂𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐬𝐜𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫
𝐋𝐮𝐧𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑
❗️ În Uniunea Europeană (UE), conform datelor prezentate în raportul Health at a Glance: Europe 2022, în ciuda unor progrese înregistrate în ultimul deceniu în reducerea ratelor de fumat,
aproape unul din cinci adulți (19%) a fumat zilnic în anul 2020
Numărul de fumători este mare, aproximativ 26% din toată populația și 29% dintre tinerii în vârstă de 15-24 de ani
❗️ Prevalența mare a fumatului în rândul tinerilor este îngrijorătoare. Expansiunea produselor noi care conțin tutun, creșterea utilizării dispozitivelor de vaping și tutun încălzit este de asemenea îngrijorătoare. Vîrsta de începere a fumatului este de obicei înainte de 25 de ani, cu risc maxim de adicție .
❗️ În România, conform datelor studiului ESPAD (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs) derulat în anul 2019 a reieșit o prevalență a debutului fumatului zilnic înainte de 13 ani de 5% .
❗️ Conform datelor Eurostat, 2019, cea mai mare prevalență a fumatului zilnic este la grupa de vârstă 25-34 de ani, iar cea mai scăzută la grupa de vârstă de peste 75 de ani .
❗️ Conform studiului INS din anul 2020, procentul persoanelor fumătoare în rândul adolescenților și tinerilor din grupa de vârstă 15‐24 ani, care fumează zilnic este de 10,16% în timp ce 9,81% fumează ocazional .
❗️ Ponderea utilizării de ţigări electronice sau dispozitive electronice similare, la persoanele de 15 ‐24 ani, este similară la ambele genuri cu aproximativ jumătate de procent mai mare la genul masculin (1,6%), față de genul feminin (1,53%) .
𝐈̂𝐧𝐝𝐫𝐚̆𝐳𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐩𝐮𝐢 𝐍𝐔, 𝐟𝐮𝐦𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢!

CELE MAI POPULARE