17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăUltimă orăEdiția a XV-a a Festivalului Ouălor Încondeiate de la Moldovița: O sărbătoare...

Ediția a XV-a a Festivalului Ouălor Încondeiate de la Moldovița: O sărbătoare a meșteșugului tradițional

Într-o încântătoare zi de Duminică a Floriilor, localitatea Moldovița se pregătește să găzduiască Festivalul Ouălor Încondeiate, un eveniment care celebrează arta și meșteșugul tradițional al încondeierii ouălor. Organizat de Primăria și Consiliul Local Moldovița, împreună cu partenerii lor, Radio România IAȘI și Centrul Cultural „Bucovina” din cadrul Consiliului Județean Suceava, festivalul reprezintă un prilej de a pune în valoare frumusețea și bogăția patrimoniului cultural al zonei.

Sala Sporturilor din Moldovița va fi gazda acestei manifestări pline de culoare și tradiție, unde meșterii încondeietori și vizitatorii se vor aduna pentru a împărtăși pasiunea pentru această artă ancestrală. Festivalul este un loc de întâlnire al iubitorilor de frumos și al celor pasionați de meșteșugurile autentice, unde se vor putea admira ouă încondeiate de o frumusețe și o măiestrie deosebită.

Prin această acțiune, organizatorii urmăresc nu doar să promoveze meșteșugul încondeierii ouălor, ci și să susțină producția și valorificarea obiectelor meșteșugărești autentice, contribuind astfel la conservarea și transmiterea tradițiilor locale.

Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldovița este o ocazie unică de a descoperi bogăția culturală a zonei și de a experimenta atmosfera autentică a tradițiilor locale. Evenimentul va avea loc pe data de 28 aprilie, aducând împreună comunitatea pentru a sărbători frumusețea și diversitatea meșteșugului tradițional românesc.

CELE MAI POPULARE