14 C
Suceava
joi, iunie 13, 2024
AcasăLocalElicopterul SMURD pentru Câmpulung Moldovenesc a sosit în țară

Elicopterul SMURD pentru Câmpulung Moldovenesc a sosit în țară

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat recepția de către Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. a trei elicoptere, dintre care unul destinat bazei aeriene care se amenajează la Câmpulung Moldovenesc.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Raed Arafat anunța: „Continuăm dotarea sistemului de urgență și creșterea capacităților de intervenție. În curând, trei noi baze aeriene destinate în principal intervențiilor în zonele montane, la Caransebeș, Victoria și Câmpulung Moldovenesc!”

„Prin achiziționarea celor 6 elicoptere ușoare multifuncționale și dispunerea acestora în unitățile aeromedicale existente și în cele ce se vor înființa în zona montană va crește numărul intervențiilor pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transportul victimelor în stare gravă la unitățile spitalicești, cu cel puțin 20% (peste 700 misiuni). Beneficiul va fi cuantificat în numărul de pacienți care vor avea acces la asistență medicală de urgență, într-un timp mai scurt de intervenție”, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

CELE MAI POPULARE