19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalEvenimentele lunii decembrie debutează la Centrul Cultural din Siret în fiecare an...

Evenimentele lunii decembrie debutează la Centrul Cultural din Siret în fiecare an începând cu 28 NOIEMBRIE – ZIUA BUCOVINEI!

Adrian Popoiu, primarul orașului Siret:
Evenimentele lunii decembrie debutează la Centrul Cultural din Siret în fiecare an începând cu 28 NOIEMBRIE – ZIUA BUCOVINEI!
De la ora 18 la Casa de Cultură ”Mihai Teliman” va avea loc un regal muzical alături de Corala ”Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Un eveniment susținut de Primăria Siret și Consiliul Local Siret!
Corala mixtă Ciprian Porumbescu a Asociației Culturale „Sing Bucovina” din Suceava face parte astăzi din cele mai importante asociații muzicale din România. Întemeiată în 1867 de compozitorul romantismului românesc și mare apărător al unității naționale românești, Ciprian Porumbescu și de profesorul de muzică al acestuia, Ștefan Nosievici, corala s-a dedicat încă de la început promovării moștenirii muzicale românești, fie ea de sorginte religioasă, laică sau de formare spirituală a publicului.
Din repertoriul de bază al Coralei Ciprian Porumbescu fac parte mai ales cântece clasice, bisericești și cântări liturgice, arii din opere, șansonete și cântece laice. Ansamblul coral este condus de 10 ani de preotul și profesorul Lucian-Ionut Tablan-Popescu. Ca absolvent al Academiei Gheorghe Dima din Cluj, Transilvania, a reușit să se impună repede și a obținut peste 150 de premii și medalii la concursuri corale românești și internaționale.
Dintre cele mai importante distincții ale Coralei și dirijorului ei fac parte medalia de aur de la concursul Franz-Schubert in Viena – 2014 și cele două medalii de aur și medalia de argint la European Choir Games si Grand Prix of Nations desfasurat in Magdeburg, Germania 2015, aud la Kalamata International Choir Contest, Grecia 2017 șamd.
Prin munca și dăruirea managerului, Ionuț-Vichentie Ilisoi, din 2011 corala este un oaspete apreciat în metropole europene și numără circa 200 de apariții de succes pe scene din Germania, Austria, Elvetia, Belgia și Italia, Grecia, Belarus.
Celor 25 de membri ai coralei li se adaugă mulți tineri talentați, care sunt acceptați în ansamblu după o severă selecție.

CELE MAI POPULARE