1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăExporturile își păstrează trendul ascendent: cresc procentual mai mult decât importurile. Creștere...

Exporturile își păstrează trendul ascendent: cresc procentual mai mult decât importurile. Creștere de 26,5 %, în primele șase luni din 2021

Exporturile au crescut procentual mai mult decât importurile, în primele șase luni din 2021, față de perioada similară a anului trecut:

+26,5% exporturile, 25,6% importurile, potrivit datelor oferite azi de INS.

  • În primele șase luni din acest an, ponderi importante în structura exporturilor sunt deținute de grupele de produse: mașini și echipamente de transport (47,9% la export) și alte produse manufacturate (30,4%).
  • De la începutul lui 2021, exporturile au crescut mai mult decât importurile, iar creșterea se consolidează. În primele cinci luni din 2021 față de perioada similară a anului trecut, exporturile din luna iunie 2021 au crescut cu 26% exporturile, iar importurile cu 24,6%.
  • De asemenea, față de luna iunie 2020, exporturile din luna iunie 2021 au crescut cu 28,9% exporturile, iar importurile cu 31,1%
  • Fenomenul creșterii constante a exporturilor în ultimele luni este, de altfel, remarcat și de Banca Națională a României, în comunicatul dat după ședința Consiliului de administrație din 6 august: „În același timp, deficitul comercial și-a temperat ușor creșterea față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile în care majorarea consistentă a exporturilor, pe fondul revenirii puternice a economiilor europene, a devansat-o pe cea a importurilor de bunuri și servicii”.

CELE MAI POPULARE