1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăFlorin Cîțu respinge informația că banii din PNRR vor fi condiționați de...

Florin Cîțu respinge informația că banii din PNRR vor fi condiționați de reformele din Justiție: „Nu este adevărat”.

 

Premierul Florin Cîțu a declarat că nu este adevărat că banii din Programul Național pentru Relansare și Reziliență (PNRR) vor fi condiționați de adoptarea reformelor din justiție.

„Nu este adevărat. Sunt câteva lucruri acolo care sunt de bun simț, dar nu au nicio legătură cu reforma în justiție așa cum vrem noi să o facem. PNRR nu o să fie condiționat de justiție. Sunt doar câteva borne, clarificări. De exemplu, în România, legile după ce sunt modificate prin amendament să fie publicată întreaga lege cu noul amendament, să fie clar pentru toată lumea care este ultima formă. Acesta este un exemplu de modificare care apare în PNRR, dar nu avem Legile Justiției așa cum discutăm de ele în spațiul public pentru că am văzut această discuție și nu aș vrea să fie înțeleasă prost”, a declarat Florin Cîțu.

Clarificările vin în contextul în care presa a relatat că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea (USR PLUS), ar fi propus aceste condiționalități în negocierile cu Comisia Europeană.

În tratatele europene nu există nicio condiționalitate între reformele din Justiție și accesarea banilor europeni sau a banilor din anumite programe speciale, așa cum este acum PNRR.

În ceea ce privește PNRR, premierul Cîțu a declarat că programul ar trebui adoptat în ultima săptămână din septembrie: „Din discuțiile pe care le am acum cu ministrul Ghinea ar trebui să fie aprobat PNRR în ultima săptămână din septembrie”

Premierul a făcut aceste declarații cu ocazia unei întâlniri cu oamenii de afaceri grupați în Coaliția pentru Dezvoltarea României.

CELE MAI POPULARE