1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăFlorin Cîțu spune despre pensii faptul că peste 15 ani este riscul...

Florin Cîțu spune despre pensii faptul că peste 15 ani este riscul cel mai mare, când cei care îl vor susține vor fi din ce în ce mai puțini

Premierul Florin Cîțu: “Peste 15 ani este riscul cel mai mare, pentru că atunci vom avea un număr  mare de oameni care vor ieși în același timp la pensie, iar cei care vor susține, vor fi din ce în ce mai puțini.

Avem mai multe probleme, dar sustenabilitatea este una dintre ele. Un proiect de lege va merge în Parlamentul României, unde va fi din nou dezbătută public și vom vedea care va fi varianta finală. Obiectivul este de a elimina acest risc de nesustenabilitate a sistemului de pensii. Nu știm care va fi forma finală a sistemului de pensii, de aceea nu are rost să vorbim despre un indicator.

Ceea ce discutam cu Comisia Europeana, ceea ce este și o recomandare de țară și este o lege de bun simț, este că nu trebuie să mai avem o lege ad-hoc de pensii, ca atunci când vine un partid politic care este aproape de alegeri, să vină să crească pensiile cu 40%. Acestea sunt măsuri care destabilizează sistemul de pensii”, a mai spus Cîțu la Digi24.

CELE MAI POPULARE