17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăLocalFlutur: 1,75 miliarde de euro disponibile prin POR 2021-2027

Flutur: 1,75 miliarde de euro disponibile prin POR 2021-2027

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost ales astăzi președinte al Consiliul pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Nord-Est, pentru anul 2023. Gheorghe Flutur a mai deținut această funcție în perioada 2008-2012. Vicepreședinte al CDR Nord-Est în anul 2023 va fi Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.

În anul 2023 debutează Programul Operațional Regional 2021-2027, perioadă în care, pentru cele 6 județe din Regiunea de Nord-Est, este disponibilă suma de 1,75 miliarde de euro.

„Mi-am propus ca pentru anul 2023 să urgentăm ghidurile și procedurile pentru a se putea semna contracte și a începe lucrări.
Mă refer în primul rând la capitolul accesibilitate, drumuri județene. Pentru noi avem în vedere legătura între municipiul Fălticeni și orașul Gura Humorului, cu zona Mălini, unde ne propunem modernizarea drumului cât și pod nou peste apa Moldovei, la Mălini”, a declarat Gheorghe Flutur.

„Sunt prevăzute și proiecte pentru capitalele de județ pentru mobilitate urbană. Aici municipiul Suceava are proiecte de peste 60 de milioane de euro”, a adăugat noul președinte al CDR Nord-Est.

O noutate adoptată astăzi este că prin procedura de prealocare vor primi fonduri și municipiile Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Conform declarațiilor lui Gheorghe Flutur, se au în vedere „proiecte pe digitalizarea administrației publice în vederea îmbunătățirii raportului cu populația și cu agenții economici. Alte proiecte care vor intra la finanțare se referă la anveloparea clădirilor și reabilitarea termică, proiecte în domeniu educației – infrastructură de școli, proiecte pe turism cultural, balnear și agrement. De asemenea, sume mari de bani se vor aloca mediului de afaceri pe IMM-uri, în competitivitate, cercetare, inovare, dezvoltare competențe, în valoare de 357 milioane de euro.”

CELE MAI POPULARE