1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportFormula 1: Mari surprize în Azerbaidjan! Perez câștigă, Verstappen și Hamilton nu...

Formula 1: Mari surprize în Azerbaidjan! Perez câștigă, Verstappen și Hamilton nu punctează!

Sergio Perez a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului la finalul unei curse cu multe evenimente palpitante.

Charles Leclerc a plecat din pole position în cursa de la Baku, dar a pierdut poziții în primele tururi, în timp ce Lewis Hamilton a preluat conducerea. Intrările la boxe au adus cele mai importante schimbări din prima jumătate a cursei. Verstappen a reușit să profite la acest capitol, în timp ce Hamilton a ieșit al treilea, în spatele lui Perez.

La jumătatea cursei pneul stânga spate al lui Lance Stroll a cedat într-o zonă de mare viteză și a ieșit din cursă, oficialii hotărând să trimită pe pistă safety carul până la eliberarea acesteia în zona accidentului.

Cursa s-a reluat și ordinea la vârf a rămas aceeași. Verstappen conducea și tocmai reușise un nou record de cursă pe turul de circuit, dar are un ghinion teribil, pneul său stânga spate cedând în aproape același loc în care Stroll părăsea cursa. Perez prelua conducerea, urmat de Hamilton și Vettel, iar cursa avea să fie suspendată cu steag roșu pentru a fi scoasă de pe circuit în condiții de siguranță mașina lui Verstappen.

Întrecerea s-a reluat cu un start de pe loc, urmând a se concura pentru încă două tururi. Hamilton a atacat prima poziție imediat după start, dar a ratat primul viraj și a ajuns pe ultimul loc. Sergio Perez a câștigat cursa, urmat de Vettel, care a adus primul podium din istorie pentru Aston Martin, Pierre Gasly completând podiumul.

CELE MAI POPULARE