21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăLocalGheorghe Flutur anunță că proiectul de rectificare bugetară acordă 45 milioane de...

Gheorghe Flutur anunță că proiectul de rectificare bugetară acordă 45 milioane de lei județului Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava este mulțumit de proiectul de rectificare bugetară lansat în dezbatere publică de Guvern.

Gheorghe Flutur: „Salutăm modul în care arată Proiectul de rectificare bugetară lansat în dezbatere publică. Județul Suceava, într-o prima fază, primește 45 milioane de lei, aproape 10 milioane de euro, dintre care 28,5 milioane de lei sunt bani pentru Programul «Utilități și Mediu». Cu acești bani Guvernul Ciucă sprijină cele 61 de primării din județul Suceava care altfel ar trebui să plătească din fonduri proprii ratele la creditul pe Programul «Utilități și Mediu». Dacă nu s-ar fi alocat această sumă din partea Guvernului României, exista pericolul de a fi blocate conturile primăriilor și de a afecta și alte proiecte în derulare. Suma a fost înscrisă și în bugetul de stat inițial din acest an, prin grija parlamentarilor PNL și PSD de Suceava, dar intră efectiv în cont după această rectificare.”

Flutur a adăugat că instituția pe care o conduce primește 5,4 milioane de lei pentru refacerea unor drumuri județene, peste 8,7 milioane de lei pentru programul „Cornul și laptele” în școli, 1,2 milioane de lei burse pentru copiii din școlile speciale și 1,4 milioane de lei pentru finanțarea școlilor speciale.

În urma rectificării, unele primării cu situație financiară mai grea vor putea depune dosare pentru a obține fonduri pentru acoperirea unor cheltuieli de funcționare.

CELE MAI POPULARE