21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăLocalGheorghe Flutur onorează ziua numelui la biserica „Sfântu Gheorghe” din Arbore

Gheorghe Flutur onorează ziua numelui la biserica „Sfântu Gheorghe” din Arbore

Astăzi, în ziua onomastică a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta a ales să își serbeze numele într-un mod aparte, participând la slujba Sfântului Maslu desfășurată la biserica „Sfântu Gheorghe” din Arbore. La această ceremonie religioasă, ce a avut loc la ora 16:00, au luat parte nu mai puțin de 12 preoți, marcând astfel o zi de importanță spirituală și culturală pentru comunitatea locală.

„Această zi pentru mine este dincolo de ziua numelui. Este primăvara duhovnicească, este pornirea la viață, iar Marele Mucenic Gheorghe, simbolul biruinței, este luptătorul neînfricat pentru apărarea credinței”, a declarat președintele Flutur, exprimându-și profunda sa legătură cu semnificația acestei zile și a locului ales pentru celebrare.

Pentru președintele Flutur, Arbore reprezintă mai mult decât un simplu punct de întâlnire pentru sărbătoarea numelui sau pentru momente de rugăciune. Este locul unde, în urmă cu ani buni, a oferit sprijin și solidaritate oamenilor din zonă, într-o perioadă dificilă marcată de un dezastru natural. „Aici, la Arbore, am venit și pentru că este un loc cu o semnificație aparte. În 2006, când eram ministru, pârâul Clit, pe malul căruia se afla aceasta biserică, a provocat un dezastru care s-a soldat inclusiv cu victime umane. Am venit de la București pentru a oferi oamenilor din aceasta zonă sprijinul meu. Mă leagă multe de acești oameni, de această zonă. În această bisericuță de la Arbore m-am încărcat duhovnicește”, a adăugat el.

În finalul participării sale la slujba, președintele Flutur a transmis un gând de bunăstare și binecuvântare tuturor celor care, la fel ca el, poartă numele Marelui Mucenic Gheorghe. „La mulți ani tuturor celor care poartă numele Marelui Mucenic Gheorghe Biruitorul!”, a încheiat el.

CELE MAI POPULARE