23.6 C
Suceava
miercuri, mai 22, 2024
AcasăLocalGheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava: O statistică după primele 9 luni...

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava: O statistică după primele 9 luni arată undeva la peste 650.000 de pasageri.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava

Situația statistică referitoare la aeroporturile din România ne arată că Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava este foarte bine clasat. O statistică după primele 9 luni arată undeva la peste 650.000 de pasageri. Ponderea cea mai mare o reprezintă numărul de pasageri pentru curse externe. Cei 608.000 de pasageri ai curselor internaționale înseamnă un procent de peste 93% din total. Acestea sunt argumente în cadrul discuțiilor pe care le avem în această perioadă pentru convingerea altor operatori de trafic să vină la Suceava, pentru că este un bazin important de pasageri.
Statisticile arată de asemenea că aeroportul sucevean se situează imediat după aeroporturile regionale, Otopeni, Cluj, Iași și Timișoara și că în continuare merită investit atât în extinderea infrastructurii aeroportuare, cât și în căutarea de noi operatori.
LINK: https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanSuceava/posts/pfbid0udTXCTPFM9iPZ63SpDJGwLDLfpJEhNM8yYTxCTy1Sg3dqTkuCWfUzu3pFJ961gSBl

CELE MAI POPULARE