19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocalGheorghe Flutur: Sunt convins că, după terminarea războiului din Ucraina, Autostrada A7...

Gheorghe Flutur: Sunt convins că, după terminarea războiului din Ucraina, Autostrada A7 din România va continua prin Ucraina spre Polonia, iar Suceava va deveni, cum a mai fost în istoria ei, un mare oraș de tranzit

Demersurile Președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, făcute încă din 2017, la Liov, în Ucraina, la o întâlnire cu reprezentanții din Polonia, Ucraina și România (foto în comentarii), prind contur astăzi mai mult ca oricând. Gheorghe Flutur cerea atunci, la Liov, printr-un memoriu, o inițiativă comună România – Polonia – Ucraina de construire a coridorului Constanta – Bucureşti – Bacău – Suceava – Siret – Cernăuți -Ternopil – Liov – Varșovia.
Astăzi pe harta de priorități a Comisiei Europene apare acest coridor ca prioritate.
Dacă Autostrada București – Bacău – Suceava – Siret (A7), este o certitudine, adică are finanțarea asigurată, Comisia Europeană ia în calcul coridorul de la Siret spre Cernăuți – Ternopil care are 212 km lungime și coridorul Ternopil – Liov, de 200 km, în total 412 km, plus 30 km până la granița cu România. Aceste priorități le puteți vedea pe harta pe care o atașam și este harta „Inițiativa celor Trei Mări”, care va fi legată de Autostrada Transcarpatica, iar ca ruta alternativă nord – sud care să lege nordul Europei și Varșovia de București este acest coridor de la Liov spre Cernăuți – București. Facem precizarea că președintele Gheorghe Flutur a mai avut demersuri și la Conferința Regiunilor de la Krynica din Polonia dar și în mai multe rânduri la întâlniri cu oficiali europeni. Venim cu argumente solide privind legarea nordului Europei de sudul Europei, de la est de Carpați.
Gheorghe Flutur:
„Sunt convins că, după terminarea războiului din Ucraina, Autostrada A7 din România va continua prin Ucraina spre Polonia, iar Suceava va deveni, cum a mai fost în istoria ei, un mare oraș de tranzit pe Autostrada Nord – Sud, o autostradă care va aduce dezvoltarea acestei zone. Am intuit bine atunci să fac astfel de demersuri și sunt hotărât ca împreună cu ucrainenii și polonezii să continuam acțiunile noastre de promovare a acestui culoar de transport rutier care să ridice zona din punct de vedere economic și turistic. Aveți o hartă în care puteți vedea negru pe alb trasee cu kilometrii și se referă și la România.”

CELE MAI POPULARE