17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalGheorghiu: Multe dintre meșteșugurile românești sunt pe cale de dispariție.

Gheorghiu: Multe dintre meșteșugurile românești sunt pe cale de dispariție.

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu:
Multe dintre meșteșugurile românești sunt pe cale de dispariție. Din acest motiv, în mandatul meu ca ministru al Culturii am acordat o atenție deosebită programului “Tezaur Uman Viu”, care vizează salvgardarea, păstrarea și transmiterea patrimoniului cultural imaterial. Acestea continuă să fie obiective ale mele și de aceea îi încurajez pe toți artizanii și meșteșugarii să se înscrie pentru participarea la Iași, în incinta Atrium – Palas Mall, la Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri, ediția 2022, care se va desfășura în perioada 3 – 6 noiembrie.
Organizat de Ministerul Antreprenorialului și Turismului, târgul le oferă micilor producători o oportunitate de a își promova afacerile, dar și de a descoperi noi piețe de desfacere pentru produsele și serviciile oferite. Sper că Bucovina va avea cât mai mulți reprezentanți, pentru ca roadele priceperii lor să aibă o șansă cât mai bună de a bucura oameni din toată țara, dar și de peste granițele României.
Înscrierile sunt deschise până sâmbătă, 29 octombrie, la ora 20:00 și se pot face pe site-ul www.programe-imm.ro . Pentru beneficiarii selectați în urma înscrierii on-line se asigură participarea gratuită la târg. Cheltuielile privind cazarea și transportul beneficiarilor și a produselor acestora la/de la eveniment în sumă forfetară de 2.500 lei/beneficiar vor fi decontate prin „Programul național pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului”.
Mai multe detalii sunt disponibile aici: .

CELE MAI POPULARE