16.2 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăUltimă orăGrecia a intrat în zona roșie. Turiștii nevaccinați intră în carantină la...

Grecia a intrat în zona roșie. Turiștii nevaccinați intră în carantină la revenirea în România. Călătoriile nu sunt recomandate în 13 insule grecești

Grecia a intrat în zona roșie, după ce rata de infectare din această țară a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că lista țărilor cu risc epidemiologic a fost modificată, astfel că sunt noi condiții la revenirea în țară, începând de duminică, 1 august.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat oficial că Grecia a fost adăugată pe lista țărilor aflate în scenariul roșu. Acest lucru înseamnă că persoanele nevaccinate intră în carantină timp de 14 zile la revenirea în România, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR. Singurele categorii exceptate de la măsura carantinei de 14 zile sunt: persoanele care s-au imunizat anti-COVID cu schema completă de cel puțin 10 zile persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile copiii până la vârsta de 6 ani cei cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Testul poate să fie făcut și după intrarea în țară, pentru a se scurta perioadei carantinei Rata de infectare din Grecia a ajuns la 3,46, peste pragul de 3 la mia de locuitori de la care statele sunt trecute pe lista roșie în România. „Astăzi urmează să fie actualizată lista statelor cu risc epidemiologic, în ședință săptămânală a CNSU, conform procedurilor”, au precizat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică pentru G4Media. După ce este aprobată noua listă, aceasta va intra în vigoare începând de duminică.

Un număr de 13 insule greceşti din sudul Mării Egee au fost marcate, joi, cu culoarea roşu închis pe harta răspândirii COVID-19 a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), după creșterea numărului de cazuri, relatează Reuters. Astfel, orice călătorie neesențială în această perioadă spre și dinspre această regiune este descurajată.
Pe lista celor 13 insule se află Mykonos, Santorini și Rhodos, zone preferate și de turiștii români. Ministrul adjunct al Protecției Civile grecești, Nikos Hardalias, a declarat joi mai târziu că Mykonos și Ios, alte destinații turistice populare, se află la „un pas” de autoritățile care impun restricții, potrivit Reuters. Acesta a mai adăugat că situația este îngrijorătoare și pe insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos.

CELE MAI POPULARE