1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNaționalGuvernul a adoptat ordonanța care pedepsește specula

Guvernul a adoptat ordonanța care pedepsește specula

Guvernul condus de premierul, Nicolae Ciucă, a adoptat ordonanța care pedepsește specula, protejând românii de creșterile de prețuri nefundamentate și de acțiuni nejustificate ale unor operatori economici. Premierul a subliniat că Guvernul are datoria să protejeze cetățenii și mediul de afaceri și a cerut verificarea prețurilor la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat că această ordonanță asigură un cadru cât se poate de bine reglementat şi onest între cerere şi ofertă pentru a putea să combate orice creştere artificială a preţurilor. Totodată, a cerut Ministerului Finanţelor şi Ministerului Energiei ”să verifice elementele de preţ la carburanţi”, pentru a exista o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al preţului la carburanţi. Reamintim că atât premierul cât și reprezentanții PNL au precizat în repetate rânduri că românii trebuie protejați în timpul crizei economice de posibile abuzuri. Totodată, prin pachetul ”Sprijin pentru România”, Guvernul condus de PNL a luat măsuri pentru a veni în sprijinul românilor cu venituri mici, pentru a face față scumpirilor.

Proiectul are scopul de a crea un instrument pentru a interveni în situaţii excepţionale, de criză, când sunt disfuncţionalităţi în funcţionarea pieţei. Prin acest proiect se pot aplica amenzi companiilor care comit acţiuni speculative, iar ANPC poate opri funcţionarea unei companii, poate dispune confiscări, iar Consiliul Concurenţei poate să oblige companiile să îşi reducă preţurile.

CELE MAI POPULARE