18.6 C
Suceava
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăGuvernul continuă investițiile în sănătate: aproape 300 de milioane de lei pentru...

Guvernul continuă investițiile în sănătate: aproape 300 de milioane de lei pentru Centrul de mari arși de la Târgu Mureș

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri, 28 iulie, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui Centru de mari arși al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Valoarea totală a investiției este de 295.782.000 de lei, inclusiv TVA, eșalonată pe trei ani. Finanțarea se va realiza din Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar – îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Astfel, în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș va fi construită o clădire nouă – Centru de mari arși – care va avea subsol, parter, patru etaje plus etaj tehnic. Proiectul include centrul cu 15 paturi pentru mari arși, blocul operator cu 25 de săli de operație, secția clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi, relocare heliport și spații conexe, precum stație de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, morgă, centru de formare, spații tehnice, spații administrative și logistice.

Pe lângă Centrul de mari arși în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, investiția mai prevede realizarea unei pasarele pentru conectarea principalelor departamente din spital (UPU, bloc operator, ATI), astfel încât unitatea spitalicească să se încadreze în categoria de Spital Regional de nivel IA.

CELE MAI POPULARE