1.6 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăGuvernul interimar PNL-USR-UDMR asigură tratamentul antiCovid în spitale.

Guvernul interimar PNL-USR-UDMR asigură tratamentul antiCovid în spitale.

Guvernul interimar PNL asigură tratamentul antiCovid în spitale. Distribuim anticorpi monoclonali, tratament inovator care previne formele grave

  • În continuare, guvernul interimar PNL are ca prioritate zero sănătatea populaţiei şi gestionarea pandemiei, şi continuă să depună toate eforturile pentru sănătatea românilor, chiar şi cu prerogative reduse după moţiunea de cenzură.
  • Guvernul interimar Cîţu a distribuit deja, în 147 de spitale, 7.500 de doze de anticorpi monoclonali, tratament inovator care previne formele grave Covid şi poate reduce presiunea de pe secțiile de terapie intensivă.
  • De asemenea, asigurăm tratamentul cu Favipiravir, un antiviral folosit în formele uşoare şi medii Covid. La 1 noiembrie aveam în stocurile spitalelor peste 10.000 de cutii care asigură necesarul tratării a peste 7.400 de bolnavi, pentru cel puţin zece zile.
  • Continuăm să aprovizionăm spitalele cu Remdesivir. Ministerul Sănătăţii a distribuit peste 2.000 de flacoane în 62 de spitale pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.
  • În acelaşi timp, facem tot ce ţine de noi pentru pacienţii aflaţi în stare critică şi care pot fi trataţi în spitale din afara ţării. Pe 1 noiembrie au fost transferaţi 6 pacienţi în Germania, iar în total vor fi transferaţi în această ţară 18 pacienți critici. Transferul pacienților în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european la care au răspuns anterior Ungaria, Polonia şi Austria.

CELE MAI POPULARE