1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăGuvernul oferă sprijin pentru angajații disponibilizați din sectorul minier

Guvernul oferă sprijin pentru angajații disponibilizați din sectorul minier

Guvernul României oferă sprijin pentru angajații disponibilizați din sectorul minier

  • A fost adoptată o Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea OUG nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate în urma închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024.
  • Sunt măsuri de protecție socială, de reducere a impactului social, plus măsuri de sprijinire în vederea recalificării sau reconversiei profesionale pentru persoanele ce urmează a fi disponibilizate de la CEO, CEH, Societatea Națională de Închideri de Mine Valea Jiului S.A. și Compania Națională a Uraniului S.A. Este vorba de aproximativ 9.000 de persoane și familiile acestora. (Măsurile vizează operatorii economici afectați de politica de decarbonare a Uniunii Europene)
  • Toți cei disponibilizați vor beneficia de plăți compensatorii și venituri în completare stabilite diferențiat până la 24 luni, respectiv 48 de luni.
  • OUG propune acordarea venitului lunar de completare și a unor plăți compensatorii, ca măsură de protecție socială de care să beneficieze persoanele disponibilizate din companiilor afectate.

CELE MAI POPULARE