19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăGuvernul PNL-PSD-UDMR oprește specula

Guvernul PNL-PSD-UDMR oprește specula

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut ca ordonanța care pedepsește specula să fie pe ordinea de zi în următoarea ședință de Guvern

  • Prim-ministrul PNL, Nicolae Ciucă, a cerut președintelui Consiliului Concurenței ca la următoarea ședință de Guvern, să fie pe ordinea de zi OUG cu măsurile anti-speculă care îi protejează pe români de creșterile de prețuri nefundamentate și de posibile acțiuni speculative ale unor operatori economici. Proiectul a fost deja dezbătut în prima lectură
  • Reamintim că atât premierul cât și reprezentanții PNL au precizat în repetate rânduri că românii trebuie protejați în timpul crizei economice de posibile abuzuri. Totodată, prin pachetul ”Sprijin pentru România”.
  • Proiectul are scopul de a crea un instrument pentru a interveni în situaţii excepţionale, de criză, când sunt disfuncţionalităţi în funcţionarea pieţei.
  • Prin acest proiect se pot aplica amenzi companiilor care comit acţiuni speculative, iar ANPC poate opri funcţionarea unei companii, poate dispune confiscări, iar Consiliul Concurenţei poate să oblige companiile să îşi reducă preţurile.

CELE MAI POPULARE