19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăGuvernul pregătește sistemul sanitar pentru Valul 4 al pandemiei, în acest moment...

Guvernul pregătește sistemul sanitar pentru Valul 4 al pandemiei, în acest moment nu se pune unui lock-down

Ministerul Sănătății a centralizat paturile de Terapie Intensivă, inclusiv pentru copii, și a cerut inclusiv necesarul de personal din aceste secții, pentru eventuale detașări.

În această perioadă se pregătește reactivarea structurilor mobile de tratare a pacienților COVID, inclusiv spitale modulare, în cazul în care va fi nevoie de acestea.

340 paturi ATI adulți sunt disponibile la acest moment, 110 pentru copii, iar DSP-urile au raportat că pot crește numărul de paturi până la 1.600.

Spitalele sunt echipate să trateze atât pacienți covid, cât și pacienți care au alte afecțiuni, Guvernul dorește să mențină activitatea curentă în spitale.

Autoritățile vor prezenta săptămânal un raport privind situația pandemiei, după modelul Comitetului de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, condus de Valeriu Gheorghiță.

Începând de săptămâna viitoare, Guvernul crește capacitatea Centrului de conducere a intervenției, va reactiva grupa medicală permanentă care să ajute la transferul pacienților și să ofere sprijin pentru spitale.

În acest moment, este exclusă varianta instituirii unui lockdown.

Acum avem vaccinuri și o bună parte a populației imunizată. Mai mult, 70% dintre medici sunt vaccinați și mare parte a personalului din sistemul sanitar în general este imunizată.

CELE MAI POPULARE