1.6 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNaționalIlie Bolojan, despre PNRR: Orice proiect de nivelul acesta suferă îmbunătăţiri

Ilie Bolojan, despre PNRR: Orice proiect de nivelul acesta suferă îmbunătăţiri

Ilie Bolojan, Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan: 

”Orice proiect de nivelul acesta suferă îmbunătăţiri, poate fi criticat. Pe de-o parte, faptul că există un plan al Uniunii Europene de a finanţa rezistenţa la şocurile viitorului şi deci la dezvoltare în UE. Deci, e important că vom primi o sumă de bani care, sigur, e mare, dar gândiţi-vă că este valoarea creditelor pe care le-a luat România anul trecut, grantul de  14 miliarde de euro, iar cealaltă jumătate, celelalte 14 miliarde înseamnă credite cu dobânzi bune pe care le luăm. Deci este important că vom avea o sumă importantă de bani la dispoziţie. Este important, în acelaşi timp, că o parte importantă se duc către lucrări de infrastructură, pe proiecte pe care ocicum le facem, vor fi bune pentru că România are un deficit mare de infrastructură şi indiferent dacă se face o autostradă sau alta, o cale ferată sau alta, la ce deficit are România nu pot fi decât proiecte bune.

Nu în ultimul rând, este important că sunt câteva chestiuni de reformă care sunt nişte condiţionări, să spunem, pentru România care aliniază politicile guvernamentale într-un guvern de coaliţie cu trei partide care uneori au agende diferite, au calcule diferite, reformele trebuie făcute în primii ani de guvernare, când există, totuşi, un consens pe ceea ce trebuie făcut şi trebuie gândite în aşa fel încât să îmbine viziunea celor trei partide şi PNRR practic vine şi face ordine în aceste lucruri. Eu consider că acestea sunt elementele importante, semnificative, sigur, pot fi discutate pe fiecare componentă, dacă anumite lucruri sunt bune sau sunt rele”.

 

Declarațiile au fost făcute de  Ilie Bolojan, duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, referindu-se la PNRR. 

CELE MAI POPULARE