23.6 C
Suceava
miercuri, mai 22, 2024
AcasăInternaționalÎn Grecia a avut loc lansarea programului pilot de pre-poziţionare, în vederea...

În Grecia a avut loc lansarea programului pilot de pre-poziţionare, în vederea stingerii incendiilor de pădure

Personalul modulului național specializat de stins incendii de pădure a participat astăzi la ceremonialul de deschidere al programului pilot de pre-poziționare, organizat în incinta Academiei de Pompieri din Atena.

La această activitate a participat o delegație din cadrul Ministerului Crizei Climatice și Protecției Civile, condusă de ministrul Christos Stylianides și viceministrul Evangelos Tournas, precum și reprezentanți din cadrul Corpului de Pompieri Eleni.

După finalizarea activității, pompierii români vor executa o recunoaștere în teren cu un efectiv constituit din 21 de forțe (3 ofițeri și 18 subofițeri) și 5 mijloace de intervenție.

Începând cu ora 11:00 modulul specializat poate fi alocat la intervenție, la solicitarea ofițerului de legătură elen.

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 iulie, urmând ca alți 28 de pompieri să înlocuiască personalul din Atena.

În vara anului 2021, incendii uriaşe au distrus mari părţi din pădurile din Grecia. Astfel, în perioada 6-16 august 2021, 108 pompieri români, alături de mijloace tehnice, au fost dislocați în Grecia pentru susținerea misiunilor din zonele puternic afectate de incendii. Totodată, și în perioada 20-29 august, țara noastră a intervenit în Grecia cu 142 pompieri și mijloace tehnice.

CELE MAI POPULARE