-2.3 C
Suceava
marți, decembrie 5, 2023
AcasăINS: Mediul de afaceri estimează o creștere a activității economice, dar și...

INS: Mediul de afaceri estimează o creștere a activității economice, dar și o stabilitate a pieței muncii, în iulie – septembrie 2021

 

  • În următoarele luni, companiile românești anticipează o creștere a activității în industria prelucrătoare, construcții, comerțul cu amănuntul și servicii, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). De asemenea, este preconizată o relativă stabilitate a numărului de salariați în aceste domenii.
  • Cei mai optimiști sunt managerii din sectorul comerțului cu amănuntul care au estimat pentru următoarele trei luni tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +21%).
  • Antreprenorii din construcții preconizează și ei o dinamică puternică a sectorului în perioada iulie-septembrie: o creștere a volumului producției (+19%). Patronii estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +4%).

*Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

CELE MAI POPULARE