17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăUltimă orăInstituția Prefectului – județul Suceava a fost reprezentată de prefectul Alexandru Moldovan...

Instituția Prefectului – județul Suceava a fost reprezentată de prefectul Alexandru Moldovan și subprefecții Cristian Șologon și Florin Sinescu.

Astăzi, în prezența Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, a Președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și a Secretarului de Stat, Șef al DSU-MAI, dr. Raed Arafat, a avut loc festivitatea de inaugurare a Poligonului pentru Pregătirea de Specialitate a Personalului de Intervenție în Situații de Urgență din România și Ucraina – Siret.
Instituția Prefectului – județul Suceava a fost reprezentată de prefectul Alexandru Moldovan și subprefecții Cristian Șologon și Florin Sinescu.
Prefect Alexandru Moldovan:
Este un privilegiu pentru mine ca, în calitate de prefect al județului Suceava, să particip la ceremonialul organizat astăzi ce marchează împlinirea unui vis al pompierilor suceveni: inaugurarea oficială a poligonului de pregătire a personalului de intervenție în situații de urgență din România și Ucraina, în localitatea Siret.
Rezultat al eforturilor derulate pe parcursul a multor ani, această inițiativă a cărei rădăcini au fost plantate de un grup de ofițeri și subofițeri deschiși către nou și care a beneficiat din plin de susținerea administrației publice județene și locale s-a cristalizat astăzi într-o bază de pregătire remarcabilă, cu o dotare de excepție, chiar și raportându-ne pe plan european. Prin acest proiect transfrontalier derulat împreună cu partenerii noștri ucraineni, ofițerii și subofițerii din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență vor avea la dispoziție un complex de dotări tehnice prin care își vor perfecționa și desăvârși pregătirea profesională, astfel încât intervențiile din ce în ce mai complexe să fie încununate de succes.
Vă rog să-mi permiteți să transmit public mulțumiri tuturor celor care, de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean și nu în ultimul rând, administrației publice județene și locale, și-au adus contribuția în timp pentru ca acest proiect să prindă contur și să capete finalitate.

CELE MAI POPULARE