22.3 C
Suceava
miercuri, mai 22, 2024
AcasăNaționalIohannis: Prognozele economice - dintre cele mai optimiste; provocările în planul politicilor...

Iohannis: Prognozele economice – dintre cele mai optimiste; provocările în planul politicilor economice nu lipsesc deloc

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

„În prezent, prognozele economice sunt dintre cele mai optimiste, însă provocările în planul politicilor economice nu lipsesc deloc. Ne dorim reforme echilibrate şi investiţii consistente, pentru a obţine beneficii concrete şi rezultate exacte, precum munca depusă de contabili în economia noastră. Cu toţii cunoaştem importanţa rolului pe care economiştii, dar şi contabilii îl au în fundamentarea politicilor economice, în consolidarea disciplinei financiare sau în asigurarea transparenţei şi a predictibilităţii de care economia are nevoie.

Tocmai de aceea, sunt necesare eforturi comune ale statului, ale universităţilor şi ale mediului de afaceri pentru dezvoltarea unor programe de studii cât mai competitive, adaptate realităţilor”.

CELE MAI POPULARE