19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalIohannis: România trebuie să îşi asume politici publice care să asigure egalitatea...

Iohannis: România trebuie să îşi asume politici publice care să asigure egalitatea între femei şi bărbaţi

Președintele Klaus Iohannis a participat astăzi la conferința internațională „Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, inițiată de președinta interimară a Senatului Alina Gorghiu.

Iohannis a subliniat că România trebuie să își asume politici publice care să asigure egalitatea între femei și bărbați. „Convingerea mea este că încurajarea unei contribuții cât mai semnificative a femeilor în viața publică generează modernizare și prosperitate”, a scris președintele într-o postare pe pagina sa de socializare.

„Ne dorim cu toții să trăim într-o societate modernă, în care au fost eliminate stereotipurile și prejudecățile legate de atribuțiile și rolul femeilor în familie, economie sau politică. Este clar că avem nevoie de o schimbare a perspectivei și a mentalității la nivelul publicului larg. Femeile nu au doar un rol major în familie, ci își asumă și performanțe în afaceri, în profesii liberale sau în politică. Este esențial să sprijinim mai mult această implicare, iar fiecare femeie să aibă șansa de a-și alege, fără niciun fel de constrângeri sau de bariere, cariera pe care vrea să o urmeze”, a adăugat Iohannis.

CELE MAI POPULARE