1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocalIon Lungu: "Anul acesta vom finaliza în Suceava trei grădinițe noi"

Ion Lungu: „Anul acesta vom finaliza în Suceava trei grădinițe noi”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi stadiul în care se află proiectele care vizează construirea de noi grădinițe și creșe în oraș. Trei grădinițe urmează a fi finalizate în acest an. Două alte grădinițe și o creșă sunt încă în faza de proiect și pregătire a documentației.

Grădinița din Burdujeni-Sat este cel mai aproape de finalizare. Contractele pentru dotări sunt semnate și va fi conectată la rețeaua de gaz metan până la finalul lunii august. Astfel, ea va putea fi inaugurată odată cu startul noului an școlar.

La grădinița din zona centrală, de pe strada Dobrogeanu Ghenea vor fi furnizate toate dotările până pe data de 31 decembrie. De asemenea înainte de finalul anului ar trebui să fie ridicată și grădinița din Ițcani.

În planurile primăriei pentru viitorul apropiat intră construirea a altor două grădinițe, una în Obcini și alta în curtea Școlii Generale Nr. 1, precum și a unei creșe, în cartierul Dealu Mănăstirii, din Burdujeni, primarul subliniind că „pentru municipaliate infrastructura școlară reprezintă o prioritate”.

CELE MAI POPULARE