10.8 C
Suceava
luni, octombrie 2, 2023
AcasăNaționalISU „Bucovina" Suceava: Ne aflăm sub efectul unui cod galben de caniculă!

ISU „Bucovina” Suceava: Ne aflăm sub efectul unui cod galben de caniculă!

Ne aflăm sub efectul unui cod galben de caniculă.
Numărul persoanelor care îşi petrec timpul liber în apropierea cursurilor de apă, bălţilor şi lacurilor, este în continuă creştere.
Reamintim faptul că, de cele mai multe ori, tragediile la scaldat se produc fie din cauza faptului că persoanele respective nu știu să înoate foarte bine, fie intră în ape în care curenții sunt puternici sau în locuri unde nivelul apei se schimbă brusc și nu mai reușesc să iasă la suprafață.
În acest sens, readucem la cunoştinţa dumneavoastră câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, evident, cu scopul de a evita tragedii.
-Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
-Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
-Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;
-Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
-Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;
-Nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
-Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
-Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.
-Iar nu în ultimul rand, este indicat ca autoritățile publice locale şi operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă ori alte suprafețe de apă care pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri şi să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare.

CELE MAI POPULARE