10.8 C
Suceava
luni, octombrie 2, 2023
AcasăLocalISU Suceava atrage atenția asupra pericolelor scăldatului

ISU Suceava atrage atenția asupra pericolelor scăldatului

Având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă, numărul persoanelor care își petrec timpul liber în apropierea cursurilor de apă, bălților și lacurilor, este în continuă creștere.

În acest sens, ISU „Bucovina” Suceava readuce la cunoștința dumneavoastră câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, cu scopul de a evita tragedii.

  • În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate.
  • Apoi, este bine să nu vă aventurați să vă scăldați dacă nu înotați bine ori nu aveți deprinderile necesare.
  • Încercați să evitaţi înotul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere.
  • De asemenea, este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte şi e de preferat să evitaţi folosirea saltelelor cu aer, a camerelor de cauciuc sau a altor elemente plutitoare.
  • Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă, dar mai ales în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri.
  • Și nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente, pentru ca acele tragedii să nu se mai repete.
  • Ţinând cont de faptul că majoritatea arealurilor nu sunt amenajate şi marcate corespunzător, pericolul de înec şi accidente este iminent. În acest sens, recomandăm consiliilor locale să amplaseze semne de atenţionare (pancarte) cât mai vizibile, inscripţionate cu mesajul „Pericol de înec” de-a lungul cursului de apă de pe raza localităţii, unde sunt locuri de scăldat.

CELE MAI POPULARE