10.8 C
Suceava
luni, octombrie 2, 2023
AcasăLocalISU Suceava: Cod Galben -> instabilitate atmosferică accentuată

ISU Suceava: Cod Galben -> instabilitate atmosferică accentuată

 

ɪɴᴛᴇʀᴠᴀʟ ᴅᴇ ᴠᴀʟᴀʙɪʟɪᴛᴀᴛᴇ: 𝟷𝟶 ɪᴜɴɪᴇ, ᴏʀᴀ 𝟷𝟺 – 𝟷𝟸 𝙸𝚞𝚗𝚒𝚎, ᴏʀᴀ 𝟸𝟸

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va concretiza prin averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

În cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate , pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență.

 

CELE MAI POPULARE