19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalISU Suceava mulțumește tuturor serviciilor de urgență voluntare/private din județ

ISU Suceava mulțumește tuturor serviciilor de urgență voluntare/private din județ

Sâmbătă, 20 aprilie, pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, care a cuprins acoperișul unui bloc de locuințe, situat în centrul municipiului Rădăuți.

Flăcările au fost localizate cu promptitudine, iar pericolul de propagare la clădirile învecinate a fost înlăturat. Reușita intervenției s-a datorat și implicării exemplare a Serviciilor voluntare/private pentru situații de urgență din Frătăuții Vechi, Horodnic de Sus, Volovăț, Gălănești și de la Aerodromul Frătăuți.

ISU „Bucovina” Suceava a transmis un mesaj de mulțumire către toate serviciile de urgență voluntare/private din județ, care au răspuns mereu „prezent” la solicitarea pompierilor profesioniști, și au intervenit alături de aceștia, cu forțe și mijloace, pentru apărarea vieții și a bunurilor semenilor aflați în nevoie.

Statistica inspectoratului arată că, la nivelul județului Suceava, din cele 114 unități administrativ-teritoriale (UAT), 109 dețin servicii voluntare pentru situații de urgență operative (diferența de 5 este dată de UAT-uri unde există subunități ale inspectoratului). În ceea ce privește tehnica de intervenție cu care sunt dotate aceste servicii de urgență, în total, regăsim 80 de autospeciale de stingere (unele dintre UAT-uri dețin chiar și câte două sau mai multe autospeciale) și peste 200 de motopompe, ceea ce situează județul Suceava, numeric, pe primele locuri în țară, la acest capitol.

„Le mulțumim tuturor, încă o dată, îi felicităm pentru profesionalismul de care dau dovadă, de fiecare dată când intervin în sprijinul populației, și îi asigurăm de aprecierea și recunoștința noastră!”, a transmis ISU Suceava, prin intermediul paginii de Facebook.

CELE MAI POPULARE