14 C
Suceava
joi, iunie 13, 2024
AcasăInternaționalLiderii G7 au decis să ia în considerare limitarea prețului petrolului și...

Liderii G7 au decis să ia în considerare limitarea prețului petrolului și gazelor rusești. Franța solicită un plafon global de preț

Liderii G7 au convenit să ia în considerare un plafon de preț pentru importurile de petrol și gaze rusești în încercarea de a limita capacitatea Moscovei de a finanța războiul din Ucraina, au declarat marți oficialii G7.

Uniunea Europeană va discuta cu partenerii internaționali modalități de scădere a prețurilor la energie, inclusiv fezabilitatea introducerii unor plafoane temporare ale prețurilor la import, potrivit unei părți din comunicatul final al G7. Asta înseamnă un plafon pentru petrol și gaze, au spus oficialii.

Liderii G7 au dezbătut un plafon global al prețurilor la energie din Rusia, pentru a împiedica Moscova să profite de o invazie a Ucrainei, care a dus la creșterea semnificativă a prețurilor la petrol și gaze.

Franța a susținut ca mecanismul de plafonare a prețurilor să meargă dincolo de produsele rusești pentru a reduce prețurile mai larg, inclusiv în țările G7 care caută energie în altă parte.

CELE MAI POPULARE