21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăUltimă orăLucian Bode anunţă că s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă...

Lucian Bode anunţă că s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul pilotului care a murit în timpul unui concurs de off road, Adrian Cernea

 News.ro  –  Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că a fost deschis dosar panal pentru ucidere din culpă în urma decesului pilotului Adrian Cernea care participa la un concurs de off road, iar la un moment dat maşina în care se afla a fost surprinsă de viitură. Bode a adăugat că nu înţelege de ce organizatorii nu au oprit concursul, deşi existau avertizări ale meteorologilor şi hidrologilor.

   „Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidro-meteorologică este una severă”, a declarat Lucian Bode, în videoconferinţa cu prefecţii de duminică.Bode a precizat că a fost deschis dosar penal în acest caz.

   „În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol”, a declarat Bode.Ministrul de Interne a îndemnat autorităţile să anuleze evenimentele, în zonele în care există avertizări hodro-meteorologice.

   ”Îndemn autorităţile  din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare, să urmărească prognozele meteorologice şi  împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate, oportunitatea de desfăşurare a acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente”, a arătat Bode.

CELE MAI POPULARE