17.4 C
Suceava
luni, septembrie 25, 2023
AcasăNaționalLucian Bode: în 2021 au fost întocmite 7.000 de dosare penale pentru...

Lucian Bode: în 2021 au fost întocmite 7.000 de dosare penale pentru consum și deţinere ilegală de droguri

Lucian Bode, ministrul PNL de Interne, a convocat toate structurile cu responsabilitate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, pentru a stabili noi măsuri, pe termen scurt și mediu. Vor fi reevaluate activităţile de colectare a datelor, va fi pregătit suplimentar personalul MAI şi se va stabili calendarul evenimentelor cu public numeros, unde MAI va avea prezenţă mai mare. De asemenea, MAI va pregăti organizatorii de evenimente.

În legătură cu activitățile concrete ale MAI pentru combaterea consumului și traficului de droguri, în 2021 au fost întocmite 7.000 de dosare penale pentru consum și deţinere ilegală de droguri, au fost destructurate 52 de grupări infracţionale, şi au fost inculpate peste 1.600 de persoane. Mai mult, 2,8 tone de droguri au fost confiscate, așa cum a menționat ministrul de Interne.

În ceea ce privește prevenirea, MAI a organizat numeroase proiecte la care au participat zeci de mii de elevi și sute de mii de voluntari la care au ajuns informaţiile despre pericolul consumului de droguri. Dar acest flagel ne priveşte pe toţi, toate structurile statului şi toate nivelurile societăţii.

 

 

 

CELE MAI POPULARE